دانلود نرم افزار رایگان مقیاس اضطراب کتل CAQ

عصر ما را "عصر اضطراب" نامیده اند و مسلم است که در چنین عصری تظاهرات اضطراب بسیار فراوان و گسترده اند. در گسترۀ فعالیت های بالینی، هنگامی که تشخیص به منظور روان درمانگری یا به دلیل مسائل مربوط به قلمرو پزشکی داخلی که "تنیدگی"های زندگی آنها را به وجود آورده اند، صورت می گیرد، تعیین دقیق نقش اضطراب به صورتی دقیق و قابل اعتماد از پیش ضرورت پیدا می کند. همچنین موقعیت های متعددی در روانشناسی اجتماعی یا آموزشگاهی وجود دارند که در آنها سنجش طراز اضطراب از اهمیت خاصی برخوردار است.

پرسشنامه اضطراب کتل (CAQ)  توسط ریموند برنارد کتل  ساخته شده است. این مقیاس شامل ۴۰ سوال است که مقیاس اضطراب تست ۱۶ عاملی شخصیت کتل را تشکیل می‌دهد. مقیاس اضطرابی که اینک عرضه می گردد بر اساس پژوهش های گسترده ای فراهم شده  و احتمالاً مؤثرترین ابزاری است که به صورت یک پرسشنامۀ کوتاه فراهم آمده است ، پرسشنامه ای که می تواند مکمل تشخیص بالینی باشد و نتیجه ای عینی با هدف های پژوهشی به دست دهد.

مقیاس اضطراب را می توان در هر دو جنس ، در همۀ سنین بعد از 14-15 سالگی و در اکثر فرهنگها به کار بست. مقیاس حاضر نه تنها مختص یک تشخیص نخستین است بلکه برای ترسیم نمودار تحول بیمار نیز به کار می رود. چه می توان آن را پس از یک هفته یا بیشتر ، مجدداً به کار بست بدون آنکه آزمودنی بخش مهمی از پاسخ های گذشتۀ خود را به یاد آورد .
نمرۀ اصلی یا کلی به صورت یک نمرۀ طراز شدۀ "اضطراب کلی " است که موضع بیمار را در پهنۀ یک مقیاس یازده پارکی مربوط به گروهی  که آزمودنی  به آن تعلق دارد ، نشان می دهد . اما نمره های دیگری نیز می توان به دست آورد که :
الف- نقش ساختهای شخصیت و مشارکت آنها را در ایجاد اضطراب مشخص می کنند .
ب-  بین اضطراب آشکار نشانه دار و اضطراب پنهان که هشیارانه به کار نمی افتد تمایز  ایجاد می نمایند.

خلاصه ای از ساخت های شخصیت که بر اثر تحلیل عوامل به دست آمده اند در حد پنج عامل مورد نظر ، در اینجا ذکر می گردد:
1-    تحول هشیاری نسبت به خود: Q3
این عامل ظاهراً درجۀ انگیزش برای یکپارچه کردن رفتار فردی است در  حول و حوش احساس از خویشتن که پذیرفته و هشیار است و ضوابطی که از نظر اجتماعی مورد تأیید اند.
فقدان این توحید یافتگی رفتار در حول و حوش مفهوم روشنی از خود ، همانطور که اشباع های مرتبه دوم ( تقریباً 0/8 برای Q3)نشان می دهند ، یکی از علل عمدۀ گسترش اضطراب است.
بدین ترتیب ، نمرۀ مؤلفۀ Q3  می تواند به منزلۀ اندازۀ درجه ای از اضطراب باشد که به ساخت های شخصیتی و عادات اجتماعی مورد تأیید ، وابسته است .
2-    نیروی من:
عامل C نشان دهندۀ مفهوم شناخته شدۀ نیروی من است. یعنی ظرفیت مهارکردن بلافاصله وبیان تنش ها به نحوی سازش یافته و واقع نگر.
همبستگی منفی این عامل با مجموعۀ اضطراب دارای این معناست که یک من نگران همراه با دفاع های بسیار ، به وجود آورندۀ اضطراب است .
فرضیۀ دومی شاید برای تعیین این ارتباط علمی تر به نظر آید این است که یک تنش شدید اضطراب آمیز ، نوعی واپس روی به وجود می آورد و از تحول بهنجار از نیروی ممانعت می کند .
3-    گرایش پارانویائی: L
دلیل همبستگی تمایل پارانویائی با اضطراب روشن نیست . شاید بتوان گفت که موقعیت اجتماعی مشکلی که بر اثر رفتار پارانویائی به وجود آمده است ، می تواند اضطراب را به وجود آورد یا ممکن است ، نمره ای که آزمودنی در این عامل به دست می آورد معرف مشارکت ناایمنی اجتماعی در اضطراب باشد که به موازات گسترش دفاع های پارانویائی آشکار می گردد .
4-    گرایش به گنهکاری:O
در سطح توصیفی ،عامل O به منزلۀ گنهکاری اضطراب آمیز افسرده وار تلقی گردیده است . این عامل می تواند به منزلۀ، تمایل سرشتی به اضطراب باشد همچنین می تواند ، در اشکال افراطی ،به منزلۀ نشانگان افسردگی ، خود متهم سازی و اضطراب به صورت در آمیخته جلوه گر شود که در پاره ای از بیماران بیمارستان های روانی مشاهده شده است . ویژگی اصلی آن یک احساس بی کفایتی ، اضطراب و افسردگی ، همراه با تمایل به هر گونه احساس گنهکاری است. این مفهوم در اصطلاح فرویدی برابر با مفهوم اضطرابی است که براثر فشارهای فرامن به وجود آمده باشد.
5- تنش ارگی :Q4
این عامل به دلیل درجۀ همبستگی اش یکی از مهمترین مؤلفه ها است و به نظر می رسد می تواند نشانگردرجۀ اضطرابی باشد که بر اثر فشار بن ، یعنی به واسطۀ کشاننده های بیدار شده و نیازهای کام نایافتۀ گوناگونی ، به وجود آمده است .
این عامل نشان دهندۀ رابطۀ مثبتی است که در اکثر سطوح ، بین اضطراب و نتیجۀ کار ، یافته شده است . تحریک اشتهای جنسی ، نیاز حرمت ، و ترس از یک موقعیت ، در بین کشاننده هائی هستند که همبستگی مثبت آنها را با این مؤلفه یافته اند ، سطح آن از طریق تمایل به هیجان پذیری ، تنش ، زود انگیختگی و عصبانیت آشکار می گردد.

 نمرۀ نهائی آزمودنی را از بین سه نوع نمرۀ ممکن ، انتخاب کرد:
1- فقط یک نمره که نمرۀ کل اضطراب است : در بسیاری از موارد تنها دادۀ مورد نیاز همین نمره است . این نمره جمع امتیازاتی است که از 40 مادّۀ تست به دست آمده اند . پس این نمره ، در عین حال مجموع دو نمرۀ الف ( جمع 20 پرسش اول ) و ب(جمع 20 پرسش بعدی ) نیز هست .
2- تمایز بین دو نمره :
الف- اضطراب پنهان یا جمع امتیازات مربوط به مواد 1 تا 20 
ب- اضطراب آشکار یا نشانه ای که مجموعۀ امتیازات مواد 21 تا 40 است.
3- تمایز بین پنج نمره ای که با ساختهای شخصیتی که در اضطراب مداخله دارند مطابقت می نماید ، یعنی عملاً امتیازاتی که برای مواد بخشهای Q3(-) ،C(-) ،O.L  و Q4 به دست آمده اند.
نمرۀ اول – یعنی طراز اضطراب کلی – مستلزم هیچ نوع تبیین یا توصیف اضافی نیست . نمره های دوم به منظور تعیین میزان هوشیاری یا عدم هوشیاری بیمار نسبت به اضطراب خویش است. تمایز سوم یعنی تمایز بین پنج مؤلفه به صورتی که در تصحیح خاطرنشان گردید ، تحقق می یابد.

چند نکته:

راهنمای تنظیم فونت

هنگام خروجی pdf طبق این تصویر گزینه ها را تیک بزنید

نرم افزار رایگان مقیاس اضطراب کتل CAQ

👈👈این نرم افزار رایگان می باشد👉👉

👇👇👇

👇👇👇

لطفا نرم افزار را در درایو C نصب نکنید

جهت دانلود نرم افزار کلیک کنید

👆👆👆

👆👆👆

 

 

نرم افزار رایگان مقیاس اضطراب کتل CAQ نرم افزار رایگان مقیاس اضطراب کتل CAQ نرم افزار رایگان مقیاس اضطراب کتل CAQ

 

دیدگاه‌ها

0
صمد ابراهیمیان
3 months ago
پیشاپیش تشکر و سپاس فراوان از زحمات شما بزرگواران
امیدوارم در تک تک مراحل زندگی سربلند و سر افراز باشید.
من این مقیاس را برای بررسی وضعیت زوجین و افراد متقاضی ازدواج نیاز دارم نمی دانم می تواند کاربردی باشد یا خیر ؟
Like Like نقل قول کردن
0
صمد ابراهیمیان
3 months ago
پیشاپیش تشکر و سپاس فراوان
Like Like نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

ارسال